Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 18 oktober 2016

Dankdagkalender en tips voor dankdag

Woensdag 2 november is het dankdag... Misschien doen jullie in jullie kerk niks aan dankdag en misschien juist wel. Ik kwam online een kalender tegen voor de week waarin dankdag valt. 


Dankbaarheid

Altijd goed om te dankbaar te zijn en te delen... Deze kalender helpt je om in deze week. Stil te staan bij wat Hij ons gaf in de vorm van werk, eten en allerlei andere zegeningen. Deze kalender ligt bij ons uitgeprint klaar om mee aan de slag te gaan. 


Waar ben jij dankbaar voor?

Wij proberen ieder jaar stil te staan bij deze dag. Soms met een wat groter moment en soms wat kleiner. Om de kinderen aan het denken te zetten proberen we dat altijd zo concreet en persoonlijk met hen te maken. Zo deed een spelletje het heel erg goed. We legde de letters van het spel scrabble op tafel, een voor een pakte we een letter en bij iedere letter moesten we iets verzinnen waar we dankbaar voor zijn... Dat leverde bijzondere en mooie dankpunten op. Een ander idee is om met je kinderen een collage te maken, knip en plak alles op waar jullie dankbaar voor zijn. 

Links...
Kalander: Dankdag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten