Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 16 februari 2016

Serie: 40 dagen opstaan ~Deel 2: Profetieën over Jezus~

Vandaag het 2e deel in de serie 40 dagen opstaan. Omdat we de Tear kalender volgen en deze de komende week gaat over de profetieën over Jezus. Wij pikken er voor deze avond 1 profetie uit. 

Good Friday reflections on the suffering of the Lord Jesus Christ--"He was wounded for our transgressions...":

Jesaja 53:5...

Om onze zonden werd hij doorboord, 
om onze wandaden gebroken, 
voor ons welzijn werd hij getuchtigd, 
zijn striemen brachten ons genezing

Deze profetie, is heel duidelijk uitgekomen en dat maakt het voor de kinderen ook erg makkelijk om het te "zien".... Ook past deze tekst goed bij de lijdenstijd. Tegelijk is het ook een heftige tekst. Maar tot nu toe hebben wij wel geleerd met onze eigen jongens om op hun eigen nivo open te zijn over het Kruis. Zo kijken we ook ieder jaar de Passion met de kinderen en praten er over. Wel merken we dat ze ieder jaar diepere vragen stellen, meer willen weten van hoe het ging. Dat vind ik wel mooie ontwikkeling. 

Onze avond....
Deze avond starten we met het uitleggen wat een profetie is. Want dat woord komt hier niet vaak aan bod (misschien ook wel mooi om eens iets mee te doen). We lezen de tekst uit Jesaja en leggen uit dat dit in het oude testament geschreven is, dus voor Jezus werd geboren. Hun ogen worden groot en ze verbazen zich.... wist God dat toen al? JA! 

We kijken en luisteren naar opwekking 614.Daarna maken we 2 knutselwerkjes. We maken eerst met zijn allen het kruis op de heuvel en praten over het kruis en de wonden van Jezus. Voor de 2e verwerking maken knippen allebei de jongens een hart uit (Matthijs met het puntje van zijn tong uit zijn mond ;)... ). 


Ze krijgen allebei 2 pleisters en mogen daarmee een kruis maken in het midden van het hart. Om het kruis heen mogen ze opschrijven: Jezus geneest ons hart. Daar praten we nog even over... dat de profetie niet alleen gaat om onze lichamelijke mankementen, maar juist vooral om ons hart.... Links..
Knutselwerkje: Kruis op de heuvel

1 opmerking:

  1. Ilse Bedankt weer voor je blog. Ik ga hem gebruiken. De jongste is dol op pleisters plakken en dit werkje kan ze denk ik helemaal zelf. Super. Inmiddels staan er ook potten op tafel met bid en dank briefjes erin geïnspireerd op jouw e-book. Ook de vorige blog met de pot met rijst vond ik heel beeldend en kwam denk ik ook over. Fijn dat je de avonden deelt....
    Groetjes,
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen