Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 6 januari 2015

Serie: Mijn hart... is je deur nog op slot? (Deel 1, Psalm 119:11)
Nieuwe serie....
Na de advent/kerst periode moesten we even goed nadenken, wat we nu zouden gaan doen. Nieuwe serie? Losse avonden? Toch maar een serie... Maar over wat? Ja een serie over Paulus...Oh help, daar hebben we niet genoeg tijd voor omdat dit jaar de lijdenstijd/40-dagen tijd erg vroeg begint (18 februari). Uhmm... weer tijd om iets nieuws te verzinnen... Zoekend en surfend kwam ik veel dingen tegen die te maken hadden met wat er in je hart zit... Ik vond zoveel dat ik eens een soort van serie had... We willen deze serie richten op waar je je hart mee kan vullen en wat er dan gebeurd als je je hart vult met dingen van God en wat er gebeurd als je het vult met de dingen van de boze. De kerntekst voor ons deze serie gaat worden:

Ik berg Uw woord in mijn hart
zodat ik niet tegen U zal zondigen
psalm 119:11

Hoe lang deze serie gaat duren? Eigenlijk geen idee... we gaan kijken hoever we komen, maar hoop dat we tot het begin van de 40 dagen tijd hier mee bezig kunnen zijn.

Is je deur nog op slot....

Wie kent het liedje niet? Ik vond het werkje wat we deze keer gebruiken en ging daardoor verder zoeken, omdat thema evt verder uit te kunnen breiden. Daarom starten we nu ook met dit werkje en dit lied. Om hen duidelijk te maken wat we de komende tijd gaan behandelen. Ook wil ik het "donker", vanuit het liedje gebruiken, om het duister aan te duiden en te wijzen op Jezus het Licht. Het Licht is met kerst gekomen en zo maken we een mooi bruggetje. 


Is je deur nog op slot?
is je deur nog op slot?

van je krr, krr, krr

doe ‘m open voor God

want de Heer wil bij je wonen

en dan ben je nooit alleen (2x)Je hart is net een huisje

waar het gezellig is

maar ‘t is er nog zo donker

er is iets dat ik mis


Is je deur nog op slot?

is je deur nog op slot?

van je krr, krr, krr

doe ‘m open voor God

want de Heer wil bij je wonen

en dan ben je nooit alleen 


Je hart is net een huisje

waar het gezellig is

maar ‘t is er nog zo donker

er is iets dat ik mis Is je deur nog op slot?

is je deur nog op slot?

van je krr, krr, krr

doe ‘m open voor God

want de Heer wil bij je wonen

en dan ben je nooit alleen (2x)

Onze zondagmiddag....
Eigenlijk hadden we dit 's avonds moeten doen ivm het licht....

Maar vooruit voor elk "probleem" is een oplossing :). Ik wilde graag 's avonds in het aardedonker beginnen en dan 1 kaars aansteken en dan langzaam steeds meer kaarsen aansteken, maar dat ging ondanks dat het winter is midden op de dag niet lukken. We besloten dit te doen op de kamer van Matthijs die krijgen we het donkerst overdag en daar passen we ook met z'n allen in... De toilet was ook een goede optie, maar dat is een beetje krap ;). We hebben van te voren Matthijs zijn kamertje helemaal donker gemaakt. We gaan naar binnen. Zonder uitleg.... wij gaan rustig zitten, de jongens vinden het spannend en zijn razend nieuwsgierig.... Op een gegeven moment vinden ze het saai en ongezellig zo in het donker... Mooi dat is het moment. We vragen ze te gaan zitten en we praten over waarom donker niet fijn en niet gezellig is. In het donker zingen we is je deur nog op slot. Daarna praten we over dat hart wat ongezellig is omdat het donker is... Net als in onze kamer. Dan steek ik een kaars aan. Wat fijn...licht.... we praten over het licht, wat het doet op dat moment. Langzaam steken we nog een paar kaarsen aan. Het wordt steeds lichter en fijner. We gaan naar beneden en praten over God die bij ons wil wonen, terwijl we het knutselwerkje (link onderaan deze blog) maken. 


Ondertussen staan er liedjes op via YouTube. Ik heb daar een afspeellijst gemaakt met allerlei liedjes waarvan ik denk dat ze wel raakvlakken hebben met onze nieuwe serie. Onderaan deze blog vind je de link als je de afspeellijst ook zou willen gebruiken en voel je vrij om meer tips aan te dragen!

Daarna schrijven we onze tekst van deze serie uit Psalm 119:11 op het bord en versieren het bord. We gaan deze tekst de komende tijd leren en maken gelijk een begin. Thomas geeft aan dat het best moeilijk is omdat je toch altijd zonde doet... Ja klopt... We leggen hem uit hoe dat werkt.. Hij kijkt opgelucht... kan het me voorstellen... Het is nogal wat...Links:
Afspeellijst op YouTube: Mijn hart
Knutselwerkje: Harthuisje en Uitleg knutselwerkje

2 opmerkingen:

  1. wat een mooi thema. Denk dat daar veel mee te doen is. Zeker ook naar Pasen toe. de ultieme liefdesdaad van onze God.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat handig dat je een afspeellijst had gemaakt, wij hebben em dankbaar gebruikt. En ook het werkje. Wij deden (onze kinderen zijn iets jonger, 3 en 6) een toneelstukje over aankloppen en wel/niet opendoen. gr Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen