Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 26 januari 2015

Serie: Mijn hart.... Kom in mijn hart (Deel 3, Psalm 119:11)

Ik vind dit zo'n prachtig lied....
hij komt vaak voorbij in de auto en
 stilletjes hoor ik dan 2 kleine stemmetje achterin mee zingen...Heerlijk!

Vorige week hebben we het gehad over wat er in ons hart zit. Over de goede en de slechte dingen... Hoe pijnlijk... maar ook mooi en bevrijdend... We zagen dat als God in je hart komt dat er dan steeds minder plek is in je hart voor de zonde.

Maar hoe komt God dan in je hart....


Hierbij moet ik erg denken aan het liedje Lees je Bijbel, bid elke dag.... Ook tijdens de vorige bijbelkring kwamen we er achter dat je wel tegen de zonde kan vechten, maar dat dat eigenlijk niet de juiste houding is. Dat we dat toch nooit gaan redden... Wat wel werkt is zo dicht mogelijk bij Gods hart te blijven. Dus hoe komt God in je hart? Veel lezen uit de bijbel, bidden en zingen. Maar daarnaast je ook vullen met de dingen die bij God horen... en de juiste beslissingen nemen qua boeken die je leest, wat je op de televisie kijkt. 

Hartjesflappen....
Als lekkers maakte we met z'n allen .... Al een beetje een verwijzing naar het thema... Frambozen flappen, in de vorm van een hartje en voor de leuk nog op een stokje ook :)... De liefde van God (het rood van de frambozen), het uiteraard bergen we die op in ons hart... Dat we het vervolgens zelf opeten... tja hoe je dat dan moet zien ... ;)

Niet kunnen kiezen...
Deze middag gaan we letterlijk Het woord in een hart. Ik kwam meerdere opties tegen en kon maar moeilijk kiezen en koos ervoor om 2 verschillende werkjes te maken :). Waarom niet... Zeker omdat de ene wat moeilijker is dan de andere... en om frustraties bij ons jongste manneke te voorkomen....

Onze middag...
We beginnen deze keer wat eerder. We duiken de keuken in. En maken de flappen. Het is heel simpel. Je ontdooit wat bladerdeeg. Laat wat frambozen ontdooien (bij gebrek aan verse). Deze meng je met wat honing of suiker. Uit het bladerdeeg steek je grote hartjes. Daarop een beetje frambozen vulling. Papieren of houten lolliestokjes leg je er ook op. Volgende hartje erop, dicht drukken met een vork. Bestrooi ze met een beetje suiker en bak ze af in een warme oven (220/225 graden) in ongeveer 15 minuten.


Als ze in de oven zitten gaan we aan tafel zitten... en oei wat is het dan moeilijk om te wachten. Maar we oefenen de tekst en we leiden dan het gesprek naar hoe God dan in je hart terecht komt... We luisteren naar Lees je bijbel, Bid elke dag... we praten er over door wat dit liedje betekend voor God en ons hart. Al pratend komen we een stuk verder en begint het te landen.

Ondertussen zijn de flappen klaar,.... maar oei nog steeds niet te eten want zooo heet... ;)... Maar geen nood we hebben, nog leuke knutselwerkjes op de planning staan.

Voor werkje 1 (gemaakt door en met Thomas) knippen we 2 harten uit rood papier en met perforator maken we rondom gaatjes. Daardoorheen rijgen/borduren we die 2 harten op elkaar. We maken een mini bijbeltje met daarin een kruis, anker, hart en een ichtusvis. Met een touwtje maken we die vast aan het hart en er vervolgens stopen we het bijbeltje in het hart. Op het hart schrijven we onze tekst psalm 119:11.
Voor het 2e werkje (gemaakt door en met Matthijs) hebben we een wit A4tje. Ook hier voor knippen we 2 rode harten uit. Die plakken we op de boogjes op elkaar. Voor daarin maken we ook een mini bijbeltje. Op de voorkant schrijven we ook psalm 119:11.  we plakken de zijkanten dicht zodat het een soort patatzak wordt en de bijbel 
ook echt in het hard blijft


En dan ineens zijn de hartjesflappen genoeg afgekoeld.... Lekker... :)


Het leuke is dat we onze flapjes te vol hadden gepropt... 
dat zag er goed uit tot we ze uit de oven haalde.
Toen bleek dat ze opengebarsten waren en de inhoud er deels ook uitstroomde...
geeft uiteraard niks...
Tot we ineens bedachten dat als God je hart vult.. dat je mond daar ook van over loopt...
mooi hoe je daar door een mislukte flap op komt :)

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke knutselwerkjes weer! O en het te vol maken van je flappen is heel herkenbaar. Hier barsten ze ook vaak open. Die in de winkel hebben ook altijd zo weinig vulling hè! Zit je alleen maar deeg te eten.
  Mooie family night weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahah ja klopt! De reden om ze niet in de winkel te kopen :)
   Bedankt en het was ook erg geslaagd hier!
   Groetjes Ilse

   Verwijderen