Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 2 juli 2014

Vakantie voorbereiden

Wij in ons stukje van het land krijgen pas over een poosje schoolvakantie, maar een ander deel van ons kleine kikkerlandje krijgt deze week al vakantie....Heerlijk het is jullie alvast gegund, wij volgen snel ;)

Graag wil ik jullie wat tips geven voor family nights tijdens de zomervakantie. 

 • Er is geen of nauwelijks een ritme, maak daar gebruik van, plan eens een keer een avond op een andere dag of middag.
 • Ga de natuur in.... ontdek God's schepping....houd buiten een family night
 • Als je op vakantie gaat, bedenk dan van te voren wat voor dingen je daar tegen gaat komen... zon, bergen, strand, water, bossen, wandelen, fietsen, kamperen?? Maak daar gebruik van. Zoek werkjes die te maken hebben met de omgeving, zoek bijbelteksten of thema's op die je kunt gebruiken.
 • Neem wat potloden, lijm en scharen mee. Print van tevoren wat werkjes mee en neem ook wat losse bladen mee.
 • Denk "out off the box".... doe eens iets extra geks.
 • Omdat de vakantie vaak een tijd is van meer tijd voor elkaar, maak dan ook eens extra tijd vrij om extra lang uit de kinderbijbel voor te lezen.
 • Lange reis voor de boeg? Zorg dat je wat luisterboeken bij je hebt. Wat ook leuk is om een gesprek te plannen. Kies een onderwerp uit waar je veel over uit kan leggen en wat je kinderen intressant vinden. Bv het volk Israel wat ook lang moest reizen. Praat eens met z'n allen over hoe dat moet zijn geweest, zo te voet...ipv met de auto....zo hebben wij laatst lang gesproken over de Here God versus moeder aarde... Maar denk ook aan bv aan een gesprek aan de hand van de vraag: Hoe zou het in de Hemel zijn....je zal merken als je er in investeert kan je super leuke gesprekken hebben met de kinderen.
 • Maak een autobingo.... maar dan een waarin ze dingen moeten vinden die ons vertellen dat God bestaat... bv dieren, wolken, zon, regen, bomen, bloemen, mensen. Of laat ze het opschrijven...
 • Plan een Gezins-Sing-In in de auto... Neem voldoende muziek mee en bv wat zangbundels. Zing luidkeels met de muziek mee of zing met zijn allen liederen voor God en om Hem te eren! Bij ons veranderde vorig jaar de sfeer toen die even niet zo prettig was in de warme auto.
Deze week verscheen de nieuwsbrief van Stichting Generatio. Ik mocht ook een stukje voor hun verzorgen. Meerdere collega's hebben mee gewerkt aan deze nieuwsbrief en ik raad jullie ook aan om hem te lezen! Lees maar....
Zou je ook de nieuwsbrief van Generatio willen ontvangen? Dan kan je je hier aanmelden

Heb je wat inspiratie nodig wat je voor family nights kan plannen tijdens zo'n vakantie, kijk dan eens hier voor de family nights die wij vorig jaar rondom en in de vakantie deden.

Als laatste een tip.... laat je werk thuis... het zal jezelf maar ook je gezin goed doen :)

1 opmerking:

 1. Dank je wel voor de leuke tips!
  Wij gaan ook nog ff door voor het zover is:)

  BeantwoordenVerwijderen