Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 17 april 2014

Voetwassing en maaltijd

Vanavond is het witte donderdag. Vorig jaar hebben we elkaars voeten gewassen en druivensap en matzes gegeten. Om te beleven wat er toen gebeurde. Dat beviel erg goed en was fijn om te doen.

Dus ook dit jaar hebben we weer elkaars voeten gewassen en matzes gegeten en druivensap gedronken. De jongens gingen hard aan het juichen dat we dit weer gingen doen. Voor ons een teken dat herhaling goed is voor hun en voor ons zelf ook. 

Na het eten, hebben de jongens hun pyama's aangetrokken en daarna gingen we van start. We lazen uit de bijbel het verhaal over het Pascha wat Jezus viert met Zijn discipelen. Daarna is er bijna ruzie wie er als eerste mag ;).... Geen nood we komen allemaal aan de beurt. Vol overgave wassen de jongens onze en elkaars voeten. Liefdevol worden ze afgedroogd. Daarna gaan we weer aan tafel en eten en drinken we de matzes en het druivensap. Thomas merkt op dat het wel erg op het Avondmaal in de kerk lijkt, alleen dat we daar niet eerst elkaars voeten wassen.... tja misschien is dat nog wel eens een idee ;).

Voor jullie nog wat foto's van vanavond


bahhhh papa je voeten stinken ;)
Matthijs wast gelijk papa z'n hele onder benen maar ;)Ik kan het jullie alleen maar aanraden om dit eens te doen met je kinderen! 
zo mooi en gaaf om te doen

en nu gaan we met z'n drietjes (wij en Thomas)
de Passion in Groningen kijken!
kleine update ;)

Matthijs kwam ook z'n bedje uit en dus zaten we gezellig met z'n 4tjes onder een dekentje te kijken en genieten van de Passion!


2 opmerkingen:

  1. Super joh. Volgend jaar gaan we het ook maar weer doen, denk ik ;). Fijne dagen met elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat mooi om te zien hoe jullie dat met je kinderen doen

    BeantwoordenVerwijderen