Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 3 maart 2014

Geestelijke Wapenrusting (6) zwaard van het Woord


Deze week is het ene laatste onderdeel van de wapenrusting aan de beurt... eindelijk het zwaard. De jongens willen het hier vanaf het begin hier al over hebben. Nu is het eindelijk zo ver. 

Het zwaard....
Een zwaard daar verdedig je jezelf mee. Daar deel je klappen mee uit. Een zwaard is scherp en heb je nodig om jezelf te verdedigen, om de vijand angst aan te jagen... Hij zat in een speciale schede die aan de gordel hangt.

... van het Woord...


 “Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden”

Deze tekst kwam ik tegen en vond ik erg treffend. Het klopt inderdaad helemaal... God's Woord is scherp en dringt diep door.... Dat kan positief en negatief zijn. God's Woord kan ons vertroosten, ons voeden, ons sterken, ons vermanen. Maar we mogen ook met Zijn Woord strijden tegen de duivel...daarin vinden we de woorden waarmee we zijn leugens kunnen pareren. (al geloof ik niet dat we ooit op eigen kracht tegen de duivel op kunnen. Maar met de Heilige Geest.... Hij maakt ons sterk). 
Het is goed om bijbelteksten te leren, zodat we later daaruit kunnen putten. Dat maakt onze gedachten sterk. Als we in moeilijke situaties terecht komen, kunnen we daarop terug vallen.
Persoonlijk mis ik dat. Ik ben niet christelijk opgevoed en moest mijn kennis over en uit de bijbel als jong volwassene opbouwen. Hans die kan vaak putten uit de kennis van vroeger... Dat willen we onze kinderen leren en ook nu zijn we nog vastberadener om de kinderen bijbelteksten aan te leren. 

Vertaalslag naar de kinderen...
Tijdens onze avond over de gordel van de waarheid, kwamen we er al op uit dat Gods Woord de waarheid is. En op die avond hebben al uitvoerig gesproken over Jezus die werd verzocht door de duivel en dat Hij steeds terug sprak door woorden uit de bijbel. Dat hebben we toen ook persoonlijk gemaakt. Deze avond willen we daar aan linken.

Onze middag...
Wat zijn de jongens blij dat we eindelijk het zwaard gaan behandelen en zijn door het dolle heen. Om deze energie er even uit te laten, mogen ze van ons vechten zoals soldaten het deden. Met zwaard om zich te verdedigen. Samen met papa is dat een groot feest. 
Als de adrenaline is uitgeraasd, gaan we lekker wat drinken en snoepen. We praten over wat een zwaard is, hoe de soldaten het konden gebruiken. We praten daarna over God's Woord en hoe je daarvan kan leren, hoe je er sterk van kan worden. We pakken het knutselwerkje van de gordel erbij. Kijken nog eens hoe je antwoorden kan vinden in God's Woorden, daarbij leggen we ook uit hoe belangrijk wij het vinden dat ze bijbelteksten uit hun hoofd leren en dat we dat met zijn allen gaan doen en dat het ook goed is voor mama...
Daarna maken we een knutselwerkje wat ik wederom vond bij geloven is leuk. Klik hier om het werkje te downloaden en hier voor de uitleg. Zo hebben we een mooie herinnering waarom we God's Woord zo belangrijk is. In het boekje dat vast zit op het knutselwerkje, staan meerdere teksten en Thomas vond het erg leuk om die zelf te kunnen lezen.


Ik kwam ook ergens de tip tegen om een speelgoedzwaard te beplakken met bijbelteksten. We kwamen in tijdnood en hebben dit niet meer gedaan. Maar misschien wel een tip voor jullie!

Volgende week is onze laatste en afsluitende avond rondom de geestelijke wapenrusting. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten