Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 17 december 2013

Jozef en Maria reizen naar Bethlehem

In die tijd kondigde keizer Augustus een decreet af dat alle 
inwoners van het rijk zich moesten laten inschrijven.
 Deze eerste volkstelling vond plaats tijdens het bewind van Quirinius over Syrië. 
Iedereen ging op weg om zich te laten inschrijven, 
ieder naar de plaats waar hij vandaan kwam. 
Jozef ging van de stad Nazaret in Galilea naar Judea, naar de stad van David die Betlehem heet, aangezien hij van David afstamde,  
om zich te laten inschrijven samen met Maria, zijn aanstaande vrouw, die zwanger was.Deze tekst kent iedereen waarschijnlijk wel, bijna traditioneel wordt hij gelezen met kerst. Als onze dominee deze tekst leest is het voor mijn gevoel echt kerst.... is vooral gevoel en emotie, maar daarom niet minder waar!


De tekst gaat nog verder, maar wij willen ons deze avond concentreren op het reizen van Jozef en Maria. Hoe de Here God het bevel van keizer Augustus gebruikte om Zijn Zoon in de geprofeteerde plaats Betlehem te krijgen... Mooi om te zien hoe God door de geschiedenissen heen werkt.

Onze avond....
Onze avond....werd een zondagmiddag... de jongens zijn erg toe aan vakantie en heel erg moe. Daarom verschoven we deze week met onze family night naar de zondagmiddag.
We kijken eerst met z'n allen het filmpje van de zandtekenaar. De jongens vonden het prachtig en wij ook ;).


Daarna maken we een knutsel van Jozef en Maria die gaan reizen en genieten van de gezelligheid van het samenzijn! Willen jullie ook zo'n mooi knutselwerkje maken? Dan is hier de link naar het knutselwerkje.

Matthijs wilde graag zelf knippen... ai... en toen kon zijn werkje niet meer staan... daarom maar opgeplakt ;)

Tijdens het werkje praten we over hoe het moet zijn geweest voor hen om zo te moeten rijzen terwijl Maria hoogzwanger is en over hoe God het bevel van Keizer Augustus gebruikt.


Fijne avond! 


Fijne avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten