Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 28 augustus 2013

Uitkijktoren versus toren van Babel


Toren...
Vandaag weer een blog over een family night die we op vakantie hielden. Overdag gingen we wandelen, naar een uitkijktoren. Op de uitkijktoren hadden we een prachtig uitzicht over de omgeving en vertelde we al een klein beetje over de toren van Babel, die avond zouden we namelijk een family night gaan houden over de toren van Babel.


Taalbarrière...
We merkten al halverwege de vakantie dat vooral Thomas het erg vervelend vond dat hij geen Duits sprak en dus niet kon praten met de boer en boerin en de andere kindjes. We hebben hem zoveel mogelijk geholpen en uitgelegd dat samen spelen in alle talen kan en dat je best kan spelen. Aan het einde van de 2 weken was het ook geen probleem meer qua spelen, maar hij vond het nog steeds jammer dat hij 't niet kon spreken of verstaan.
Dit hebben we ook gebruikt tijdens deze family night over de toren van Babel. Hij begreep nu erg goed hoe vervelend en gek het was, toen ze elkaar daar ineens niet meer konden verstaan.

Onze avond...
's Avonds lazen we uit de kinderbijbel het verhaal van de toren van Babel. We praten door over die toren en de toren die we vanmiddag hebben beklommen. Hoe dicht we bij de hemel waren voor ons gevoel. Maar hebben het ook over het elkaar niet kunnen verstaan.


We hebben gekleurd papier mee genomen en daar knippen we lange stroken van, deze knippen we af in verschillende lengtes. De jongens mogen deze opplakken zodat ze een mooie toren krijgen. Lijm en knippen is hier op het moment helemaal hot en het viel dus ook erg in de smaak! 


Heel simpel, maar ze waren reuze trots op hun torens en wij hebben hen veel kunnen vertellen over de toren van Babel en de straf die hier op volgde.


Een leuke avond gehad! Dit zouden jullie natuurlijk ook thuis kunnen doen, op veel plekken heb je uitkijktorens. Ga daar overdag heen en heb daar terplekke of thuis een family night over de toren van Babel!

Fijne avond!Geen opmerkingen:

Een reactie posten