Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 16 augustus 2013

Family Nights en vakantie...

Als we op vakantie zijn vinden we het erg belangrijk om die zeeën van tijd ook te investeren in de geestelijke vorming van de kinderen. Juist nu hebben we alle tijd voor hen. 

Voorbereid en spontaniteit...
Voor we op vakantie gingen had ik al meerder kant en klare knutselwerkjes uitgezocht die we mee zouden nemen. Ook pakten we genoeg lijm, potloden en scharen mee. 
We proberen ook vaak dingen te koppelen aan de vakantie en ook deze keer is dat goed gelukt. Soms komen we ook spontaan op een family night idee, ook al valt dat dan vaak midden op de dag ;). 
De komende tijd zal ik wat blogs plaatsen die terugblikken op een van de gehouden family nights tijdens de vakantie... Hier de eerste de spontaan op kwam...

Blotenvoetenpad...
We hadden een wandeling gepland op onze laatste dag. Het werd een speciale Spechten wandeling, zo zouden we wat leren over het leven van deze vogels.
Bij ieder bord kregen we opdrachten en extra informatie. Erg leuk! We kwamen ook een opdracht tegen waar de jongens wel even gek bij keken.... We moesten over een blotenvoetenpad. In het midden van 't bos, schoenen uit en over zo'n pad... Tja er was wel wat overredingskracht voor nodig, want eerlijk is eerlijk ze wilde eerst niet. Maar toen papa ging.. ja toen wilde ze ook :)
Aan het einde van het pad stonden boomstammen klaar die als stoeltjes fungeerden. We bekeken de voeten van papa en Thomas,want die waren eerst gegaan....ai wat zijn die vies... 

Gelukkig hebben we altijd vochtige doekjes, water en een handdoek bij ons. Dus geen probleem, tot we ons bedachten dat dit een prachtige link was naar Jezus die de voeten wast van Zijn discipelen. 
De jongens kennen het verhaal, maar we vertellen het daar toch nog maar een keer en dan gaan we druk aan het poetsen. Daarna gaan ik en Matthijs over het blotevoetenpad, heel bijzonder om al die verschillende ondergronden te voelen en wat zijn dennenappels (compleet tegen m'n verwachting in) zacht en mos.... ohhh dat voelt als een kussentje, maar die stukjes schors..ai daar werd ik minder blij van. Daarna werden ook onze voeten liefdevol verzorgd en schoongemaakt. 

Heel simpel, maar zo beeldend voor de kinderen, dit zullen ze niet snel vergeten en ze zullen nu ook beseffen dat het geen schoon werkje was voor de Here Jezus en dat Hij zich dus bewust dienstbaar opstelde...Net als wij dat deden!


Zijn jullie op vakantie nog dingen tegen gekomen die spontaan tot een family night/moment leidde?Geen opmerkingen:

Een reactie posten