Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

zaterdag 22 december 2012

Kerststal

Het is weer tijd voor family night! Leuk, we hebben een super drukke week achter de rug, maar toch willen we echt deze tijd vrij maken. We gaan vanavond een kerststal knutselen. 
In onze kerstpakketten zaten allerlei lekkere dingen. Deze uitgepakt en er wat van die lekkere dingen op tafel gezet. Onder het genot van dat lekkers keken we dit filmpje. De kinderen vinden het op het moment erg leuk om filmpjes te kijken. Dus dat doen we dan maar, zeker omdat er zulke leuke filmpjes te vinden zijn over de bijbelse thema's
We hebben na het filmpje nog verder gepraat over het geboren worden in een stal en het feit dat er geen plek was voor Jezus. De oudste snapte daar niks van... het was tenslotte de Zoon van God, hoe kon je die nou geen plekje geven. Of hij zelf z'n bed zou afstaan, tja daar moest hij nog even over nadenken ;).
Van de site: Geloven is leuk, printte ik dit werkje. Druk gingen we aan het kleuren, knippen en plakken. We zijn een tijdje bezig geweest, maar het was reuze gezellig. Ondertussen hebben we de kinderen het liedje: Er is een kindeke geboren op aard, geleerd. Tijdens het kleuren gelijk zingen, heerlijk.
Wat een geslaagde avond, waarin we ook duidelijk hebben gemaakt dat het helemaal niet leuk of romantisch was om in een stal te worden geboren. Het stinkt, het is koud, nat en vies... Bah zo zouden wij niet willen logeren ergens, laat staan dat er een babytje onder die omstandigheden geboren zou moeten worden. 
Deze kunstwerkjes staan op de kast, zodat we er iedere dag goed naar kunnen kijken! Want onze ster op de ladder is bijna beneden en dus is het bijnaaaaaa kerst. 

Fijne avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten