Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 7 december 2016

2e Adventszondag


Afgelopen zondag was het dan zover de 2e kaars mocht aan. De jongens hadden het er al heel de week over gehad en nu kon hij aan :). Matthijs had de eer om hem aan te steken en wij zijn altijd weer blij als er geen brand ontstaat ...;)


Onze middag....
We beginnen met het lezen van  Mattheus 1:18-25 en Lukas 2:1-7, zoals ons leesrooster aangeeft. We denken aan na over het reizen van Jozef en Maria. 
Dan gaan we aan het knutselen. We maken met ijsstokjes een stal en de jongens tekenen er dieren bij en uiteraard een kribbe. Veel sterren en Jozef en Maria zijn ook aanwezig. Leuk om ze lekker te zien kliederen met lijm. 


Wat ook altijd een leuke verwerking is, is om je kinderen een stal ed laten te bouwen van Lego of Duplo. Omdat we dit al meerdere keren gedaan hadden, besloten we wat anders te doen. Maar heb je de tijd en ruimte, zou ik je zeker aanraden om het te doen!


Terwijl de muziek aan staat en we wat snoepen, haal ik een punten tekening tevoorschijn. Dat is een schot in de roos en met hun tong uit hun mond maken ze hem. Later kleuren ze hem nog in. 


Links... 
Puntentekening: Blz. 19 van het E-BOOK
Optionele kleurplaat: Blz. 20 van het E-BOOK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten