Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 7 juli 2015

Serie Reizen van Paulus: Paulus geneest de kreupele man (6)

Vandaag is het volgende boekje aan de beurt. Dit keer over een verlamde die door Paulus genezen wordt, uit Handelingen 14:8-15
Hij zag dat hij geloofde....
Toen deze man naar een toespraak van Paulus luisterde, keek Paulus hem strak aan en zag dat hij geloofde dat hij genezen kon worden. Daarom riep hij hem toe: ‘Kom overeind en ga op uw benen staan!’ De man sprong op en begon te lopen.


Wat moet deze kreupele een groot geloof hebben gehad... Dat hij zo uitstraalde dat hij geloofde in de mogelijkheid dat hij genezen zou worden. Dat zet mij aan het denken... Deze man... nog nooit gelopen, menselijkerwijs zal hij ook nooit meer lopen... Hij hoort de preek van Paulus en hij gelooft zo intens in genezing dat het van hem afstraalt... Hoe is dat in mijn eigen leven? Als ik moeilijkheden tegen kom. Natuurlijk geloof ik dat God machtig genoeg is, maar ga ik vaak niet ook zelf aan de slag? Een wijze les mag ik leren van deze man...

Onze middag...
Als we thuis zijn gekomen van ons bezoek aan opa en oma, starten we gelijk... Jongens zijn druk en willen liever spelen... gromgrom... maar we krijgen ze toch aan tafel, want ze zijn toch ook wel weer erg nieuwsgierig. 
We beginnen met het naspelen van deze geschiedenis. Wie wil kreupel zijn? Ah al snel meldt de eerste kreupele zich en nr 2 wil eigenlijk ook kreupel zijn..Geen probleem, vandaag 2 kreupelen ;), we maken het wonder nog wat groter. We geven de kinderen de opdracht hun benen niet te gebruiken en naar de keuken te komen en wat te drinken te pakken. Met veel moeite en gemopper komen ze in de keuken, maar die bekertjes staan te hoog. We geven ze een hint, je mag best om hulp vragen. Daarna moeten ze gaan plassen... onmogelijk lijkt het. Dus weer hulp nodig. Uiteindelijk vragen we ze naar de huiskamer te komen. 


Want daar staat Paulus op een krukje... De gaat preken. Ze luisteren en luisteren... Tot Hans hun blik vangt en ze opdraagt te gaan staan en te lopen! Ze staan op en zijn blij. 

Aan tafel blikken we terug. Hoe was het om kreupel te zijn? Hoe was dat zo afhankelijk zijn van anderen? Of ze snappen waarom die kreupele zo graag wilde geloven... geloven in genezing? Nou dat is niet moeilijk voor te stellen.
Daarna wilde we een trekpop maken, maar ik kreeg hem niet elkaar...maar zonder touwtjes was hij ook leuk. De tekst die erop staat klopt niet helemaal met dit gedeelte, maar dat maakt ook weer niet zoveel uit. Net als de kreupele man, kan je deze pop laten dansen... Dansen van plezier en geluk. Want reken maar dat die beste man blij was :)Uiteraard plakken we onze sticker van Lystra en voetstapje extra. 

Links...

Knutsel: Trekpop 
Optioneel: Kleurplaat Paulus in Lystra
YouTube Playlist: Paulus reizen
Voetstappen: Download 
Stickers: Plaats-stickers voor op de koffer

Dit is voorlopig mijn laatste post over Paulus... 
Deze week stopt mijn blog tijdelijk... We nemen namelijk een zomerblogpauze, later hier meer over. Vanaf begin september kan je de overige delen van deze serie weer lezen....

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse......
  Elke week kijk ik nieuwsgierig wanneer staat de nieuwe aflevering er weer op.... En met plezier lees ik het! maar heerlijk ook even in de relaxstand en een zomerstop! Groot gelijk hoor! Wij gaan in de vakantie de schepping doen, we beginnen thuis en maken het op vakantie af en daarna gaan we hiermee beginnen! Toen jouw eerste blog erop stond ben ik meteen gaan speuren op internet en ja daar stond 1 exemplaar op van dat super leuke boek / koffer met al die boekjes en ik heb m gekocht, dus na onze reis gaan we de reizen van Paulus doen! bedankt voor alle inspiratie en een fijne zomer! Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marieke,
   Bedankt voor je leuke reactie! Erg leuk om te lezen dat je met zoveel pleier meeleest! Dat doet mij ook goed. De serie over de schepping hebben we veel goede herinneringen aan en deze serie is ook erg leuk! Als het goed is krijgen we hem nog af voor we op vakantie gaan, op vakantie zullen we ook een serie hebben. Met als thema wandelen met God. Hij ligt al helemaal uitgewerkt klaar en we hebben er veel zin in.
   Jij ook een fijne zomer en bedankt!

   Verwijderen
 2. Fijne vakantie! Even rust is ook goed en ik bewonder je vooruit werken! Wij blijven thuis dit jaar, heb daarom ook niet veel vooruit gewerkt. Maar je tip over een moment in de auto ga ik zeker een keer gebruiken op weg naar een uitje!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen